Microsoft планира да унаприједи "Phone Link”

GS
Foto: X.com

Мајкрософт планира да унаприједи своју апликацију "Phone Link" са новом функцијом која омогућава корисницима да издвајају текст са фотографија синхронизованих са Андроид уређаја. Ова функција је тренутно доступна у верзији "Preview Insider" и ускоро ће бити доступна свим корисницима.

"Phone Link", познат као Линк то Виндовс, омогућава корисницима да синхронизују позиве, поруке, обавештења и слике са Андроид телефона на Виндовс рачунаре. Такође, омогућава кастовање цијелог телефона на рачунар. Иако функционише и са иОС уређајима, његова функционалност је ограничена на синхронизацију обавештења, порука и позива путем Блутута.

Недавна надоградња "Phone Link" доноси могућност издвајања текста директно из апликације, чиме се олакшава процес који је раније захтевао коришћење Виндовс Снипинг Тул. Нова функција омогућава брже и једноставније издвајање текста са фотографија без додатних корака.

Током тестирања, оптичко препознавање знакова (ОЦР) показало се као солидно рјешење, иако са нешто већим бројем грешака у поређењу са сличним алатима које нуде Самсунг и Епл. За дуже текстове, препоручује се коришћење опције копирања и лепљења између уређаја, што омогућава једноставнији пренос текста са телефона на рачунар, преноси Телеграф.

Ова функција је тренутно доступна у верзији "Phone Link" 1.24051.91.0 и тестирана је у "Insider Previes Bild" 22635.3646. Мајкрософт планира да је ускоро учини доступном свим корисницима, чиме ће додатно унапредити интеграцију између Андроид телефона и Виндовс рачунара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана