Microsoft објавио први званични Windows 11 preview

ГС
Microsoft објавио први званични Windows 11 preview

Windows фанови, инсајдери и девелопери могу да искусе Windows 11, јер је Microsoft  почео са испоруком прве preview верзије оперативног система Windows Insider-ima.

Ова верзија платформе ће омогућити увид у прерађени интерфејс оперативног система, са централно постављеним и редизајнираним Старт менијем и побољшаним управљањем прозорима. 

На неке напредније функција корисници ће морати да сачекају, као што је  Microsoft Teams chat и компатибилност са Андроид апликацијама.

Корисници, који желе да испробају Windows 11 preview build, потребно је да се на вебу пријаве у "Windows Insider Program" секцију у оквиру Windows 10 подешавања.

Потребно је да корисник буде сигуран да његов PC задовољава минималне хардверске захтјеве Windowsa 11, а код овога ће помоћи Microsoftova апликација за компатибилност.

Први Insider Preview, Build 22000.51,изгледа у великој мјери као процурила верзија која се појавила прије неколико недјеља. 

Ипак, ту је и неколико битних измјена. File Explorer сада има чистије command  поље Microsoft Storeапликација је добила нови интерфејс, а корисници ће моћи и да прилагођавају своју touchscreen тастатуру.

Уколико се употребљава екстерни монитор уз лаптоп, примјетно је побољшано искуство позиционирања, које ће пласирати прозоре на одговарајућа мјеста када се монитор укључи.

Више детаља о  Windows 11 buildu и функцијама које доноси, можете пробаћи у Microsoftovoј званичној објави, преноси Microsoft.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана