Microsoft: Ни Nokia, ни Windows Phone брендирање

Агенције
Microsoft: Ни Nokia, ни Windows Phone брендирање

Microsoft је недавно припојио Нокијино одjељење за уређаје, а сада када је ова аквизиција окончана, компанија се припрема да престане да користи Nokia назив на својим Lumia телефонима.

Ово није велико изненађење. Када је Microsoft објавио Lumia 730 и 830 моделе овог мjесеца, промотивни материјал је једва помињао Нокију по имену. Оно што представља мало веће изненађење, јесте да Microsoft планира да свој мобилни оперативни систем престане да назива Windows Phone. Умjесто овога, описиваће будуће телефоне као уређаје који раде под Windowsом.

Ове информације долазе из процурjелог документа, до кога је стигао сајт Geek of Gadgets, а потврдио га је The Verge. Уколико се ради о аутентичним извjештајима, Microsoft ће стратегију брендирања смартфона и оперативног система промjенити прије празничне сезоне 2014. године. Microsoft све више напора улаже у то да свој мобилни и десктоп оперативни систем што више приближи и обједини. Компанија из Редмонда већ неко вријеме охрабрује програмере да креирају универзалне Windows апликације, које ће моћи да се покрећу на телефонима, таблетима, нотебуковима, десктоп рачунарима и коначно на Xbox One конзоли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана