Microsoft је данас свету представио OneDrive

Aгенције
Microsoft је данас свету представио OneDrive

Компанија Microsoft данас је објавила глобалну доступност бесплатног сервиса OneDrive. Овај иновирани сервис, до скоро познат под именом SkyDrive, пружа могућност корисницима да на једном мjесту чувају фотографије, видео записе и документе, истовремено им омогућавајући лак и једноставан приступ са било ког уређаја и било ког мjеста.

Нови OneDrive нуди све оно што су корисници волели код SkyDrive-а, али и нове, унапређене опције за дијељење видео садржаја, као и апликације за Windows Phone, iOS, Андроид и Xbox. OneDrive нуди 7GB бесплатног простора за складиштење података или, на примjер, више од 7.000 фотографија.

Поред компатибилности са другим платформама и једноставног приступа, OneDrive омогућава корисницима да заједно раде на документима, а да не морају физички да буду једни уз друге. Опција OneNote је најпогоднији начин за хватање важних биљешки, којима можете увијек приступити, са готово било ког оперативног система.

Једна од нових опција које нуди OneDrive укључује и аутоматски backup камере на Андроидима, пружајући корисницима овог оперативног система могућност да једноставно пребаце видео записе и фотографије са Андроида на друге уређаје.

Опција дијељења фотографија директно са сервиса на друштвене мреже попут Facebooka, свакако јесте једна од најпопуларнијих опција OneDriveа.

„ Када корисник узме свој телефон, таблет или било који други уређај у руку, жели да своје фотографије или било који други документ буду близу на један додир прстом," рекао је Крис Џонс, потпредсjедник Microsoftа.

Он је додао: „Управо то је основна замисао OneDrive сервиса који ће бити доступан на свим Microsoft уређајима – од Xbox-а, преко Windows телефона и Windows 8.1 до Office пакета. Истовремено, циљ нам је да сервис буде доступан и на Web-у и на свим другим платформама, укључујући и iOS и Андроид, како би нам наше фотографије, видео записи и фајлови били доступни у сваком тренутку."

Према најновијим истраживањима, најмање 77% корисника који знају шта су Cloud сервиси све податке чувају искључиво на једном мjесту – својим уређајима. Око 69% њих би радије изгубило уређај него садржај. Са сервисом OneDrive нисмо приморани да се одлучујемо за једну или друго.

Од сада својим успоменама можете једноствано приступити у било ком тренутку, са било ког мjеста и било ког уређаја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана