Microsoft дијели Outlook бесплатно

Telegraph.co.uk
Microsoft дијели Outlook бесплатно

Компанија Microsoft је саопштила да ће убудуће корисницима оперативног система Windows 8 нудити бесплатну надоградњу за сервис Outlook.

Microsoftов популарани програм за комуникацију и електронску пошту Outlook је дуго времена био доступан као самостални програм или као саставни дио скупог скупа програма у Office пакету, а како би побољшала продају њиховог оперативног система Windows 8 компанија је одлучила да бесплатно дијели Outlook корисницима који купе њихове јефтиније таблете који раде на Windows RT-у, укључујући и Surface.

Теми Релер, финансијска директорка Microsoftа је обзнанила да ће Outlook 213 R бити доступан на Windows RT таблетима као део бесплатне надоградње система Windows 8.1 крајем ове године. То значи да уколико корисници имају Microsoft Surface или неки други таблет који је направила нека од партнерских компанија Microsoftа, ускоро ће имати приступ свим алатима и апликацијама из Outlookа.

Microsoft је том приликом нагласио да је истраживање компаније Morgan Stanley показало да 61% људи који купују таблете сматрају Microsoft Office за најважнији појединачни кориснички програм.

Компанија тврди да ће побољшања за Windows 8.1 значајно унапредити и Outlook, истичући да ће нове опције убрзати комуникацију, побољшати претрагу по појмовима и кретање кроз контакте и календар без потребе да се пребацују на различите табове.

Бесплатна надоградња за Outlook, је је још један од новитета који је Microsoft уградио у свој нови оперативни систем, након што је прије неколико седмица одлучио да у њега врати "Старт" дугме.

Након лансирања оперативног система Windows 8 прошлог октобра, компанија је уклонила "Старт" дугме, али је након примjедби корисника рjешила да га врати, како би побљшала употребљивост софтвера на уређајима осjетљивим на додир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана