Microsoft данас гаси Hotmail

Агенције
Microsoft данас гаси Hotmail

Сада је и званично: Hotmail одлази у историју. Microsoft ово најављује већ неко вријеме, а од данас, корисници ће моћи да задрже своју стару адресу (@hotmail.com и да се пребаце на нову - @outlook.com.

„Потрудили смо се да прелазак корисници уопште не осjете, односно да им ново искуство буде угодно и до сада смо добили само позитивне коментаре", изјавио је Дик Кредок, вођа пројекта.

„Вjерујемо да ће се свим корисницима свидjети Outlook, а активно слушамо све што тренутно имају да нам кажу", завршава Кредок.

„Ово није била лака одлука. Не познајем другу компанију са толиким бројем корисника која је одлучила да промjени име бренда. Међутим, ово је нешто ново, прилика да се припремимо за будућност", изјавио је Дармеш Мехта, старији директор задужен за менаџмент производа.

Microsoft тренутно пролази кроз историјски период представљајући нове верзије скоро сваког производа који има у понуди.

Компанија је прошле јесени представила нови оперативни систем Windows 8 а спремала се и за улазак на тржиште мобилних уређаја и екрана осjетљивих на додир. Потом су уследили Windows phone 8 и Surface, први таблет компаније.

Outlook.com има потпуно другачији изглед и навигацију од Hotmailа, а већина нових функција базирана је на плочицама виђеним у новом оперативном систему Windows 8.

Нови сервис ће такође корисницима омогућити лакшу интеграцију сервиса као што су Facebook, LinkedIn и Twitter.

Hotmail је први пут представљен 1996. године и постао је једна од најстаријих дот-ком прича када га је купио Microsoft 1998. године за 400 милиона долара.

Иако је Hotmail донекле пао у сијенку Gmaila по броју корисника, он је и даље велик сервис са 300 милиона корисника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана