Мета "сужава" смјернице о говору мржње

Агенције
Foto: Илустрација

Компанија Мета рекла је у недјељу да додатно "сужава" своју политику модерирања садржаја који се односи на рат у Украјини, како би забранила позиве на смрт шефа државе, наводи се у интерном документу до којег је дошао Ројтерс.

​ Тај потез услиједио је након што је Ројтерс прошле недјеље извијестио да Мета привремено дозвољава неке објаве на Фацебоок-у и Инстаграм-у у којима се позива на смрт руског предсједника Владимира Путина или бјелоруског предсједника Александра Лукашенка.

У интерном обавјештењу запосленима, предсједник за глобалне послове Мете Ник Клег рекао је да "не дозвољавамо позиве на убиство шефа државе".

Интерни пост, који су пренијели Блумберг и Ројтерс не помиње поименце предсједника Русије Владимира Путина. Портпарол Мете је потврдио да се забране позива на убиство примјењују глобално.

 "Сада сужавамо фокус како бисмо експлицитно ставили до знања у смјерницама да то никада не треба тумачити као одобравање насиља над Русима уопште", рекао је Клег.

"Мета се залаже против русофобије. На нашој платформи немамо толеранцију за позиве на геноцид, етничко чишćење или било какву врсту дискриминације, узнемиравања или насиља према Русима", додао је он.

Међутим, по свему судећи и даље је дозвољено позивати на смрт руске војске, у контексту рата. Само не на смрт руског предсједника.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана