Мета пријети да ће се повући из Европе

b92
Foto: pixabay

Компанија Мета разматра повлачење са европског тржишта, ако више не буде могла да размијењује податке европских корисника са Сједињеним Америчким Државама, након Шремс II пресуде.

Компанија Марка Зукерберга наводи у поднеску америчкој Комисији за хартије од вриједности (СЕЦ) да размишља о повлачењу са европског тржишта и све зависи од Шремс II пресуде.

У јулу 2020. године неказонитим је проглашен механизам преноса личних података европљана у Америку, такозвани "Штит приватности".

“Штит приватности”, који је на на снази и у Србији, је амерички закон који је америчким властима дао право да прикупљају личне податке о субјектима у Европској унији, без, како новоди Суд, адекватних заштитних мјера.

Ипак, Фејксбук пријети да ће се једноставно потпуно повући из Европе ако више не буде у могућности да дијели податке о европским корисницима са својим америчким операцијама, апликацијама и центрима података.

Док Европски Фејсбук каже да ће заустављање трансатлантског преноса података имати разоран утицај на његове могућности циљаног онлајн оглашавања

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана