Радницима "Твитера" укинут рад од куће

ГС/Агенције
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК- Нови власник "Твитера" Илон Маск послао је мејлове својим радницима први пут касно синоћ да их припреми за "тешка времена која предстоје" и забрани рад на даљину осим ако он то лично не одобри.

Маск је рекао да "не постоји начин да се уљепша порука" о економским изгледима и како ће то утицати на компанију зависну од оглашавања као што је "Твитер", наводи се у мејлу. Нова правила, која одмах ступају на снагу, предвиђају да запослени буду у канцеларији најмање 40 сати недељно.

"Твитер" је под Масковим вођством готово двије недјеље, а за то вријеме је отпустио половину радне снаге и већину извршног одјељења.

Такође је елиминисао "дане одмора" из календара запослених "Твитера", који је био слободан дан у мјесецу за цијелу компанију уведен током периода пандемије. Истек тог рока дао је још један знак Масковог нестрпљења према постојећој радној култури "Твитера".

- Пут који је пред нама је напоран и захтијеваће интензиван рад за успјех - написао је Маск.

У засебној електронској поруци, он је додао да је "у наредних неколико дана апсолутни приоритет проналажење и суспендовање свих верификованих ботова/тролова/спама".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана