Маск се шали на рачун Мајкрософта: Икс и даље ради

Tanjug
Foto: X.com

ХЈУСТОН - Амерички предузетник и власник друштвене мреже Икс (Твитер) Илон Маск нашалио се на рачун актуелних проблема Мајкрософта који се труди да ријеши глобалне потешкоће са својим оперативним системом Виндовс.

Маск је на свом профилу на мрежи X подијелио објаву корисника који је написао “све је пало, само ова апликација и даље ради”, уз слику човјека који у лежећем положају на зидићу и уз цигарету опуштено посматра проблеме Мајкрософта. 

У свијету је у току велики прекид ИТ услуга који је повезан са оперативним системом Виндовс, због чега су бројни аеродроми, компаније, банке и медији пријављивали проблеме или прекиде у функционисању.

 Компанија Мајкрософт саопштила је да предузима “акције на ублажавању” проблема које су пријавили корисници. Би-Би-Си је јавио да иза глобалних проблема са оперативним системом Виндовс који је довео до прекида ИТ услуга вјероватно стоји компанија за сајбер безбедност под називом Кроудстрајк која производи антивирусни софтвер.

Према неким извјештајима, фирма Кроудстрајк издала је ажурирање софтвера које је пошло по злу и почело да уништава уређаје који користе оперативни систем Виндовс и изазива такозвани “плави екран смрти” на рачунарима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана