Маск исмијава тужбу

ГС
Foto: Танјуг

Милијардер Илон Маск је у касним вечерњим сатима у недјељу путем фотографија објавио своју реакцију поводом најаве руковоства Твитера.

Твитер је најавио да ће га тужити и присилити да заврши преузимање те компаније за 44 милијарде долара.

Уздржавши се од било каквих сопствених ријечи, шеф компаније "Тесла" и Спејсекса је објавио на Твитеру мим са својим сликама на којима се смије натписима који препричавају слијед догађаја око његове понуде за преузимање Твитера у посљедњих неколико мјесеци.

Фотографије на насмијаног Маска прате натписи: "Рекли су да не могу да купим Твитер", онда: "Они неће да објаве информације о ботовима", затим: "Они сада хоће да ме путем суда натјерају да купим Твитер", а поред посљедње, која илуструје како он "пуца од смијеха" пише: "Они ће сад на суду морати да открију информацију о ботовима".

Мим показује безбрижан став најбогатијег човјека свијета у вези са сложеним и скупим договором о аквизицији Твитера, који се одразио на пад "Теслиних" акција и због којег се у неколико наврата прибјегавало привременом финансирању.

Маск је прво пристао да преузме Твитер по цијени од 54,20 долара по акцији крајем априла, након што је стекао значајан удио у тој компанији што је погурало цијену акција навише. Он је касније изразио незадовољство договором о преузимању тврдећи да Твитер није открио важне информације, као што је конкретан број лажних налога и нежељене поште.

"Управа Твитера је опредијељена за затварање трансакције по цијени и условима договореним са господином Маском и планира да покрене судски поступак ради спровођења споразума о мерџовању", твитовао је у петак предсједник те компаније Брет Тејлор.

Акције Твитера су се у петак трговале по цијени од 36,81 долара, или за трећину испод договорене цијене за преузимање, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана