Маск демантовао да укида "Икс" у Европи

ГС
Foto: Танјуг/АП

САН ФРАНЦИСКО- Власник друштвене мреже "Икс" Илон Маск демантовао је данас извјештаје о томе да планира укидање ове платформе у Европи због појачаних регулатива.

"Још једна потпуна лаж од Бизнис инсајдера. То није права публикација", написао је Маск на свом налогу на мрежи која је раније била позната као "Твитер".

"Бизнис инсајдер" је објавио да је Маск наговијестио у посљедњих неколико седмица могућност да мрежа "Икс" престане да буде доступна у Европи да би се избјегао нови пропис који је усвојила Европска комисија.

Неименовани извор упознат са ситуацијом у компанији изјавио је да је Маск све више фрустриран тиме што мора да се придржава Закона о дигиталним услугама /ДСА/.

Извор је рекао "Бизнис инсајдеру" да је Маск, који је купио "Твитер" прије годину дана за 44 милијарде долара, водио разговоре о укидању доступности апликације у европском региону или о блокирању приступа корисницима у ЕУ.

Ово рјешење би било слично начину на који компанија "Мета" тренутно онемогућава да људи у Европи користе њену нову апликацију "Тредс".

ДСА је ступио на снагу у августу, а њиме се захтијева од великих онлајн платформи, као што је "Икс", да имају ефикасне и транспарентне системе за модерисање садржаја и уклањање лажних, обмањујућих и штетних информација.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана