Мариса Мејер отпустила другог човека Yahoo-а

BBC
Мариса Мејер отпустила другог човека Yahoo-а

COO (Chief Operating Officer) или "директор операција" компаније Yahoo Енрике де Кастро неочекивано напушта своју функцију послије само годину дана на новом послу, саопштила је директорка компаније Мариса Мејер.

Де Кастро се придружио Yahoo-у у октобру 2012. године и то са мјеста једног од главних оперативаца у Google-у. У тренутку доласка на нови посао, био је прво велико појачање које је нови CEO Yahoo-а Мариса Мејер довела из своје бивше компаније. Његов главни посао био је да надгледа све везано за продају и да развија односе са главним оглашивачима.

Yahoo је долазак Де Кастра сматрао толико битним да је током своје прве године на новом послу он на основу компензација добио више новца од Мејерове - 39 милиона долара у односу на 36,6 милиона Мејерове.

Већ мjесецима могле су да се чују гласине да се овако нешто спрема. Стручњаци су сматрали да је Де Кастро био под великим притиском да унапреди Yahoo у смисли атрактивности оглашивачима и често је због тога улазио у сукобе са Мејеровом.

У кратком обавjештењу, Мариса Мејер написала је слиједеће: "Размишљала сам и на крају донијела тешку одлуку да наш досадашњи COO, Енрике де Кастро, напусти компанију. Цијеним његов допринос Yahoo-у и желим му све најбоље у будућим пословима."

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана