“Мајкрософт” представио “Windows phone 8”

Агенције
“Мајкрософт” представио “Windows phone 8”

Вашингтон - Уређаји са “Windows phone 8” оперативним системом представљају најособније паметне телефоне које сте до сада имали прилике упознали, преносе агенције.

Уникатан интерфејс је доживио бројна побољшања па се тако димензије динамичних плочица од сада могу мијењати од стране корисника како би се интерфејс телефона, у комбинацији са 20 доступних боја, прилагодио сваком кориснику понаособ.

Међу новостима које ту је је и подршка за “Kid's corner”, који корисницима омогућава да креирају посебан екран са апликацијама, играма, музиком и видеом, којима ће моћи приступити дјеца, што значи да се више не морате бринути да ли ће ваша дјеца избрисати ваше поруке или промијенити одређене поставке.

Ту је и “Rooms” подршка која вам омогућава да садржаје дијелите са одабраним групама људи који имају “Windows phone 8” уређаје.

Поред набројаног, овај “паметни” телефон доноси још велики број новости као што су NFC подршка, напредни Internet Explorer 10, нове мапе за навигацију, бежично дијељење датотека међу различитим уређајима, SkyDrive побољшања, напредне опције за управљање уређајима који ће цијенити пословни корисници.

“Мајкрософт” је објавио и доступност “Windows phone SDK 8.0”, скупа бесплатних алата за развој “Windows phone” апликација, који поред “Visual studio” алата, укључује и моћне емулаторе кроз које је могуће извршити квалитетно тестирање апликација чак и без употребе одговарајућег телефона.

Непосредно прије представљања “Windows phone 8” платформе, “Мајкрософт” је омогућио и програмерима из БиХ да изврше директну регистрацију одговарајућег “Dev center” рачуна, који омогућава објаву бесплатних “Windows phone” апликација на “Windows store Њиндоњс”.

Регистрација на “Windows phone Dev center ” кошта 99 америчких долара те даје могућност откључавања до “3 Windows phone уређаја” за потребе локалног тестирања апликација, а уколико се одлучите на тај корак, до 7. новембра то можете учинити по промотивној цијени од свега 8 долара.

Студенти у БиХ на факултетима који имају активну “DreamSpark” претплату, могу активирати “Windows phone Dev center” рачун бесплатно.

На “Windows phone store”, који тренутно броји преко 120.000 апликација, могуће је пронаћи и прегршт домаћих апликација, међу којима су и апликације за најпопуларније бх. портале и сервисе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана