Мајкрософт поправио проблем који је многе фрустрирао

ГС
Мајкрософт поправио проблем који је многе фрустрирао

У оквиру свог мјесечног ажурирања безбједности за Виндоуз, Мајкрософт је исправио проблем који је нервирао кориснике.

Мјесечно ажурирање безбједности за Виндоус, познатије као Печ Тјуездеј, често стиже са неким проблемима или баговима, које Мајкрософт некада документује и одмах након објаве.

Ажурирање из септембра, са ознаком КБ5030211, на почетку није имало таквих проблема, али су они откривени накнадно. Један проблем, није био документован јер није класификован као баг већ неподобност.

Проблем је доводио до аутоматске инсталације Виндоуз Бекап апликације у Виндоуз 10 Про 22Х2 и ЛТСЦ пословним системима, а ово је доводило до проблема за ИТ и систем администраторе, јер није правилно функционисало.

Корисници су због тога били фрустрирани и незадовољни, а када би покушали да покрену аплиакцију, она би давала поруку: "Ова функција није подржана у вашој фирми".

Мајкрософт је идентификовао проблем и ажурирао је своју страницу за подршку за Виндоуз Бекап, како би потврдио да ради на исправци која ће се појавити у будућем Виндоуз Апдејт ажурирању.

Сада је то обећање и испуњено, а Мајкрософт је уклонио апликацију која се више не појављује у "Аll аpps" и "Installed аpps" листама.

Исправка је стигла у оквиру Печ Тјуездеј ажурирања за јануар 2024. године, а доступна је и у верзији за фебруар, пишу "Вести-онлине", преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана