„Мајкрософт” ограничио чет са “Бингом” на пет питања

Срна
„Мајкрософт” ограничио чет са “Бингом” на пет питања

САН ФРАНЦИСКО - “Мајкрософт” је саопштио да је ограничио разговоре са новим претраживачем интернета “Бинг”, заснованог на вјештачкој интелигенцији, на пет питања по сесији и укупно 50 питања на дан.

-Као што смо недавно поменули, веома дугачко четовање може да збуни темељни модел за чет новог „Бинга“. Да бисмо то ријешили, увели смо неке промјене да бисмо боље фокусирали сесије разговора - објавио је “Мајкрософт” у свом блогу.

Одлука је донесена неколико дана након што су поједини медији извијестили да су одговори новог “Бинга” приликом претраживања интернета потенцијално опасни и да нова технологија можда још није спремна за отворену употребу.

Почетни резултати претраживања и конверзације са “Бинговим” и “Гугловим” четботовима показали су да они могу бити непредвидљиви.

Ове седмице, Ројтерсов репортер је питао нову верзију “Бинга” опремљену вјештачком интелигенцијом колика је цијена филтера за ваздух, а “Бинг” је у одговор укључио и рекламе за филтере које продаје веб сајт “Партс гик”, а не само конкретан одговор на питање.

На листи чекања на приступ новом “Бингу” већ су милиони људи, а компанија је објавила да нова технологија може да донесе приход од двије милијарде долара за сваки додатни проценат тржишног удјела који оствари.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана