Мајкрософт купује удио у Лондонској берзи

ГС
Foto: Илустрација

У договору који одражава све већу симбиозу великих технолошких компанија и финансијских тржишта, Мајкрософт је пристао да купи удио у Лондонској берзи у оквиру 10-годишњег партнерства за премјештање података оператера берзе у облак (cloud).

Стручњаци сматрају да договор указује на повећану потражњу улагача за информацијама које им дају предност на све бржим електронским тржиштима, пишу свјетски медији, преноси "Радио слободна Европа (РСЕ)".

Мајкрософт купује четири одсто у Лондонској берзи (LSEG) као дио договора према којем ће британски оператер тржишта потрошити на Мајкрософтове услуге у облаку најмање 2.8 милијарди долара у наредних 10 година партнерства, наглашава "CNN".

Компаније су најавиле партнерство у заједничкој изјави 12. децембра истичући предности које ће пружити клијентима берзе кроз побољшане податке и аналитику.

Као дио договора, платформа података Лондонске берзе и друга технолошка инфраструктура биће пребачена у Азуре, велики јавни облак (cloud), производ америчког технолошког дива.

Пословање LSEG-а с подацима и аналитиком чини двије трећине прихода те групе, нагласио је "CNN", додајући да је Лондонска берза прошле године довршила 27 милијарди долара вриједну аквизицију Рефинитива, компаније за финансијске информације, чиме је постала друга највећа компанија за финансијске податке иза Блумберга.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана