Мајкрософт: Коришћење АИ побољшава рад и штеди вријеме запослених

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕОГРАД- Запослени који се баве сајбер безбједношћу, развојем производа, продајом, техничком подршком, маркетингом и односима с јавношћу највише времена дневно уштеде коришћењем вјештачке интелигенције, показују резултати истраживања компаније Мајкрософт.

Према истраживању о професијама које тренутно имају највише користи од употребе вјештачке интелигенције у виду побољшања њиховог рада на свакодневним задацима, коришћење АИ нуди прилику за иновацију, смањује количину понављајућих послова и омогућава информисаније и брже доношење одлука, саопштили су из компаније.

Истраживање је показало да када корисници алата вјештачке интелигенције препознају уштеду времена од 11 минута дневно, почињу да увиђају њену вриједност и да стварају навику коришћења.

Више од половине младих укључених у истраживање истакло је да су нове технологије кључне за њихове одлуке о каријери, што указује да ће у блиској будућности АИ вjештине и приступ тим вјештинама бити кључни за привлачење и задржавање најбољих талената.

Директор компаније Microsoft Adriatica Калин Димтчев нагласио је да вјештачка интелигенција наставља да обликује индустрије и редефинише начин на који се размишља о технологији, али и да се упркос томе што се лако препознају њене вриједности, нема формалне стратегије примјене вјештачке интелигенције у организацијама, што доводи до тога да запослени користе личне АИ алате и може угрозити сигурност и приватност.

 "За компаније је кључно да имплементирају стандардизоване АИ алате спремне за коришћење у радном окружењу и понуде тренинг за запослене како би осигурале сигурно и учинковито коришћење вјештачке интелигенције", рекао је Димтчев.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана