Лоцирајте изгубљени (украдени) андроид

Aгенције
Лоцирајте изгубљени (украдени) андроид

За проналазак изгубљеног андроида не треба вам пас трагач или нека посебна апликација. Довољан је било који уређај с приступом Интернету.

Корисници ајфона већ годинама могу да користе опцију "Finf My Phone", а с новим "Android Device Managerom" то је омогућено и корисницима андроида. Да бисте пронашли свој паметни телефон с андроидом, не морате инсталирати никакву апликацију, а цио процес траје мање од пола минута.

Прво се улогујте на свој гугл налог и отворите страницу google.com/amdroid/devicemanager. Систем ће аутоматски препознати све ваше регистроване уређаје који имају инсталиран оперативни систав андроид. Одаберите уређај који желите да пронађете и притисните стрелице.

Систем тражења је јако брз и тестни уређај пронађен је за мање од пола минута. У Гуглу тврде да је прецизност око 25 метара, али по тесту који је обавио један портал резултат је мање од 50 метара.

Кад "Device Manager" пронађе тражени уређај, можете покренути звоно које ће трајати слиједећих пет минута, чак и ако је телефон стављен на тихо. На тај начин можете покушати да га пронађете уколико сте га негдје загубили или скренути пажњу на њега уколико је украден.

Међутим, да би цио систем функционисао, таблет или паметни телефон морају бити укључени, спојени на неку мрежу (мобилну или WiFi), а мора бити активирана опција утврђивања локације. Ако имате испуњене те предуслове, можете веома лако и брзо пронаћи своје уређаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана