LG спрема прве Chrome OS уређаје

Endgadget
LG спрема прве Chrome OS уређаје

Веза LG-ја са Googleом досада је била ограничена на Андроид, али нови докази упућују на то да ће две компаније удружити снаге када су у питању уређаји који ће радити на Chrome OS-у.

TMWatch је приjметио да је LG поднио захтјев за заштиту имена „ChromeOne", „ChromeDesk" и „ChromeStation".

Ово значи да би у скорије вријеме могли да видимо три нова уређаја који раде на овој платформи базираној на интернет претраживачу.

Поред ове сарадње, LG ће правити и наредну генерацију Nexus уређаја.

Са друге стране, Google је толико сигуран у безбjедност Chrome OS-а да нуди три милиона долара оном ко успjешно хакује тај систем.

На овогодишњем такмичењу хакера Pwnium, награда је алузија на број "пи", који интригира математичаре већ хиљадама година.

Раније је овај гигант нудио награду од милион и два милиона долара онима који би хаковали њихове системе.

Највећа вjероватноћа је да неколико хакера у једном тренутку наруши систем и тако заради по 100.000 долара свако или по 150.000 долара, уколико њихов "напад" преживи и ребутовање система.

Да би награда била исплаћена, хакер мора напасти преко интернета на основном моделу Samsung 550 Chromebook-а са Wi-Fi конекцијом.

"Вjерујемо да ова велика награда рефлектује изазов какав је Chrome OS у поређењу са традиционалним оперативним системима", каже Крис Еванс, програмер Google Chrome.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана