LG представио свој закривљени смартфон

Aгенције
LG представио свој закривљени смартфон

Компанија LG данас је и званично представила свој нови телефон LG G Flex, један од првих смартфона на свијету који је закривљен према контурама лица, који че у Јужној Кореји ће бити доступан од новембра.

„LG G Flex доноси сасвим нове функције корисничког искуства на основу закривљене форме", изјавио је др Јонг-сеок Парк, предсjедник и генерални директор компаније LG-а.

Вертикално закривљен дизајн LG G Flex смарт телефона мијења раздаљину између уста и микрофона када се телефон при разговору, као што је био случај са традиционалним слушалицама старих фиксних телефона.

Закривљеност телефона је оптимизована у складу са просјечним људским лицем, захваљујући чему се добијају унапријеђени квалитет гласа и звука. У поређењу са типичним смартфонима, закривљена форма повећава ниво звука од чак три децибела.

Осим тога, у landscape моду, екран пружа IMAX искуство, које даје најбољи могући угао за гледање видеа или играње игрица.

LG G Flex такође посjедује и Rear Key, који је први пут представљен на LG G2 смарт телефону. Без иједног дугмета на бочним странама, смањена је могућност случајног искључивања телефона, док је са друге стране повећана практичност коришћења кажипрста за подешавање јачине звука током разговора.

Развоју LG G Flex смарт телефона посебно су допринијеле и компаније LG Display и LG Chem, које су заслужне за екран и батерију овог смартфона.

Компанија LG Display развила је екран дијагонале шест инча, иначе највећи пластични OLED (POLED) дисплеј на свијету. Овај ултра дисплеј израђен је, умјесто од стакла, на пластичним подлогама, захваљујући чему је LG G Flex добио јединствен облик и издржљивост.

POLED дисплеј емитује свjетлију и прецизнији слику захваљујући Реал RGB технологији, која обједињује сва три субпиксела, црвени, зелени и плави, и то у једном пикселу.

Компанија LG Chem је развила прву закривљену батерију на свијету специјално за овај модел. Закривљена батерија је дизајнирана уз помоћ Stack & Folding технологије, која смањује физички притисак на закривљену батерију, чиме се добијају и боља стабилност и веће перформансе. Упркос танком облику, ова батерија има капацитет од 3.500mAh, што је довољно за интезивно коришћење дуже од једног дана.

Међу неколико нових рjешења, LG G Flex је први смарт телефон који је примjенио тзв. „самоизлијечујућу" (selfhealing) превлаку на позадини. Еластична превлака има способност да се опорави од огреботина које се често појављују на телефонима без футроле, захваљујући чему G Flex дуже задржава нов изглед.

LG G Flex такође укључује и низ нових функција корисничког искуства, попут QThetar апликације која омогућава брз приступ фотографијама, клиповима и YouTube каналу право са почетног екрена.

Dual Window опција која дијели екран од шест инча на два посебна прозора у циљу ефикаснијег мултитаскинга, док Swing Lockscreen функција мијења слику на почетном екрану у зависности од тога како држите G Flex. Такође, ту је и Face Dtection Indicator, који пали LED лампицу на позадини телефона у зеленој боји како би потврдио препознавање лица и фокус, док Urgent Call Alert трепери у зеленој боји када се не одговара на неколико узастопних позива од исте особе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана