LG представио свој први Firefox OS телефон - Fireweb

Mashable
LG представио свој први Firefox OS телефон - Fireweb

LG је представио свој први Firefox OS смартфон под називом Fireweb – уређај са екраном од 4 инча који ради на Мозилином оперативном систему.

Firefox ОS раније се појавио на смартфонима као што је ZТЕ Open, али ово је први комплетан Firefox OS за LG.

Нови смартфон биће доступан у Бразилу путем Телефоница мреже.

„Telefonica је најавила да ће Vivo продавати нови LG Fireweb и Alcatel One Touch Fire Firefox OS телефоне у Бразилу. Компанија је такође најавила да ће лансирати IFrefox ОS телефоне ускоро и у Мексику, Перуу и Уругвају", стоји у Мозилинхом саопштењу.

Почетком октобра Мозила је најавила да ће лансирати Firefox OS телефоне на новим тржиштима која укључују и Србију.

Компанија је своју колекцију Firefox OS уређаја, ZТЕ Open и Alcatel One Touch Fire, по први пут представила љетос у Шпанији, Колумбији, Венецуели и Пољској.

LG Fireweb биће буџет смартфон за кориснике који не желе прегршт функција и могућности, а посједоваће HVGA TFT екран, 3G Qualcommom процесор на 1GHz и 2GB меморије.

Ту су још и камера од 5 мегапиксела, LED блиц и дисплеј резолуције 480 x 320 пиксела.

Иако компанија није дала комплетну листу нових тржишта на којима ће се наћи Firefox OS телефони, споменути су Грчка, Холандија, Мађарска, Србија, Црна Гора, Бразил и три друга тржишта у Јужној Америци која су управо потврђена.

Нови Firefox OS телефони посjедоваће најновију верзију оперативног система (1.1), који доноси побољшања перформанси и нове функције.

„Настављамо да унапређујемо Firefox OS како би људима широм свијета донијели најбоље могуће искуство коришћења при куповини свог првог телефона. Једва чекамо да видимо како ће нова тржишта реаговати на наше производе", изјавио је Џеј Саливен из Мозиле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана