LG направио први OLED телевизор

Агенције
LG направио први OLED телевизор

LG Electronics је почео са продајом OLED (Organic Light Emitting Diode) телевизора у Јужној Кореји, и на тај начин постао прва компанија на свијету која је на тржиште избацила моделе са овом напредном технологијом.

Модел 55ЕМ9700 ће на одабраним тржиштима широм свијета бити доступан у наредним недјељама, Као прва компанија која је објавила доступност модела који користе ову напредну технологију, LG овим потезом планира да зауземе водеће мјесто на тржишту OLED телевизора, које ће према предвиђањима агенције DisplaySearch имати 7,2 милиона јединица до 2016. године, саопштено је из компаније.

"Изузетно смо поносни што на почетку године почињемо са продајом OLED телевизора јер вjерујемо да ова технологија отвара једну сасвим нову еру у области кућне забаве", изјавио је Хавис Књон, предсjедник и извршни директор компаније LG Home Entertainment. „Од производње телевизора у боји прије 60 година, није било значајнијег тренутка у овој области до појаве OLED технологије. Када први погледате слику на OLED телевизору, једноставно ћете остати без ријечи."

Телевизор је танак 4 милиметра и са тежином од само 10 килограма изузетно је лаган. Захваљујући технологијама 4-Color Pixels и Color Refiner, LG OLED телевизор емитује много оштрије и правилније боје од других модела на тржишту. Наиме, сваки пиксел емитује црвену, зелену, плаву и бијелу боју, умјесто стандардне комбинације црвена/зелена/плава, која се користи у другим OLED екранима и на већини екрана који се данас производе. Овај екран доноси слику без преклапања боја или губљења контраста, без обзира на освјетлење у просторији или угао гледања.

Квалитет LG OLED телевизора је препознат и од стране најутицајних институција и удружења из области потрошачке електронике, тако да је у претходном периоду награђен са CES, IDEA и EISA признањима, на српско тржиште телевизори ће стићи у другој половини 2013. године, пише у саопштен ју компаније.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана