Леново престигао Хјуит Пакард

Aгенције
Леново престигао Хјуит Пакард

Лондон - Кинески произвођач компјутера "Леново" престигао је компанију "Хјуит Пакард" на позицији највећег свјетског произвођача компјутера, наводи се у прелиминарном извјештају истраживачке фирме "Гартнер"."Гартнер" наводи да је компанија "Леново" испоручила 13,8 милиона компјутера у трећем кварталу, у поређењу са 13,55 милиона рачунара компаније "Хјуит Пакард".

У тексту се наводи да је агресивна политика спуштања цијена помогла "Ленову" да оствари значајан тржишни успјех, пренио је Би-Би-Си.

Истраживачка фирма IDC ипак је ставила "Хјуит Пакард" на прво мјесто, уз напомену да се размак између двије компаније смањује. Према подацима ове фирме, ХП је испоручио 13,9 милиона компјутера, а "Леново" 13,8 милиона.

Аналитичари наводе да ће "Леново" у будућности вјероватно успјети да заузме још већи дио тржишта, с обзиром на резултате у посљедњих неколико година.

Према "Гартнеровим" подацима, "Леново" је једини произвођач компјутера међу првих пет који је у трећем кварталу успио да повећа испоруке на тржишту САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана