Купци у редовима чекају на нови “ајпед”

Агенције
Купци у редовима чекају на нови “ајпед”

СИДНЕЈ – Купци широм Азије и Аустралије од јутрос у редовима чекају на куповину “Епловог” новог таблета “ајпед” 4Г, а цијена акција ове компаније на берзи је први пут достигла 600 долара, преносе агенције.

Дејвид Тарсенко, 34-годишњи управник на градилишту, био је један од првих купаца у Сиднеју. Он је изјавио да није могао да дочека да купи нови рачунар, пошто му се послије презентације у сједишту “Епла” учинило да је ово “магичан уређај”.
Нови “ајпед” има јачи процесор, бољи екран и камеру од претходног. Уређај није рекламиран као револуционаран производ, попут претходних верзија, али су “Еплови” фанови, ипак, пожурили да га купе.
Аналитичари сматрају да је “ајпед” достигао технолошки ниво на којем је тешко постићи револуцонарна унапређења и да ће купци више водити рачуна о тежини уређаја, која је нешто већа него раније.
Гужве у радњама су нешто мање него приликом представљања осталих “Еплових” уређаја, али је нови “ајпед”, ипак”, привукао значајну пажњу.
Вриједност “Епла”, најскупље компаније на свијету, је послије почетка продаје новог таблетног рачунара достигла скоро 560 милијарди долара.
Прије мјесец дана, вриједност акција “Епла” први пут је прешла 500 долара. Акције су ове године порасле за 45 одсто.
Продаја новог “ајпеда” данас креће у десет земаља – укључујући САД, Канаду, Сингапур, Француску, Њемачку и Хонг Конг, у којима су купци ноћас чекали у редовима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана