Кућиште за рачунар у кутији од шибица

Aгенције
Кућиште за рачунар у кутији од шибица

Сан Франциско - Пољедњег дана ИДФ-а (Интел Девелопер Форум) у Сан Франциску, на посебној конференцији представљен је уређај који ће направити малу револуцију у индустрији преносивих рачунара, јавиле су агенције.

Кућиште величине омање кутијице посједује готово идентичне спецификације, као класични десктоп рачунар који се сада може наћи на тржишту.

Из "Интела" кажу да ће име овог уређаја бити NUC, што је скраћеница од "Наредна јединица рачунарства", а почетак продаје се очекује у октобру.

Иако ово није потпуно нови уређај, "Интел" је почео рад на овом рачунару прије годину дана и он је првенствено био намијењен за одређене индустрије.

Ипак, убрзо су схватили потенцијал оваквог уређаја и за већа тржишта, односно крајње „обичне" кориснике.

Посљедња верзија овог уређаја, која је представлјена на ИДФ-у опремљен је са "и3 Aјви Бриџ" процесором са радним тактом од 1,8 GHz.

Све је спаковано на матичну плочу величине 10x10 центиметара.

Ту је графички процесор "Интел HD 4000", два слота за радну меморију која оба подржавају до 16 GB, два мини-PCI слота, један mSATA за SSD дискове и један слот намијењен за WiFi или 3G.

Све је то запаковано у посебно кућиште на ком се налази још три USB 2.0 улаза, два HDMI порт и један Ethernet порт путем којих ће се прикључивати на монитор и остале периферије.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана