Корисници Фејсбука ће ускоро моћи да имају до пет профила под једним корисничким рачуном

ГС
Foto: Илустрација

Фејсбук уводи могућност да корисници имају до пет профила под једним корисничким рачуном.

Фејсбукова матична компанија Мета најавила је промјену производа која би помогла људима да прилагоде своје Фејсбук искуство на темељу интереса и односа' попут објављивања различитих врста садржаја намијењених породици у односу на пријатеље, пише портал Метро.

Нови потез из Мете сигнализује велики помак у односу на услов 'правог имена' који је компанија одржавала од свог почетка.

Сваки корисник и даље може имати само један Фејсбук кориснички рачун с главним профилом који наставља користити право име особе. Људи ће, међутим, моћи приступити свим додатним профилима које направе након што се пријаве на тај рачун. Промјена би могла омогућити корисницима да дјелимично анонимизирају свој идентитет на највећој друштвеној мрежи на свијету.

Ова нова промјена слична је опцијама које нуде конкуренција попут ТикТока и Тwиттера, као и Инстаграма, који је исто тако у власништву Мете.

Мета је у саопштењу нагласила да ће се њена правила против лажног представљања и других врста обмањујућег представљања идентитета наставити примјењивати ​​на све профиле. Портпарол Мете рекао је да компанија тестира нови приступ у одређеним земљама, али је одбио навести о којим земљама је ријеч.

Прошле године Фејсбук је доживео ребранд и компанија је промијенила име у Мета, с новим фокусом на стварање производа за своју понуду виртуалне стварности (ВР), преноси Зимо.дневник.хр.

Мета је у јулу најавила да ће почети с увођењем 'Мета рачуна' како би се људи могли пријавити на своје ВР уређаје без Фејсбук рачуна. То би се требало догодити у августу 2022. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана