Компанија Open AI покренула продавницу специјализованих четботова

Tanjug
Foto: AI

САН ФРАНЦИСКО - Калифорнијска компанија Опен АИ покренула је продавницу специјализованих четботова на бази вјештачке интелигенције (АИ) названу ГПТ Store која нуди широк спектар апликација базираних на напредним АИ моделима попут ГПТ-4 и DALL-E 3.

Четботови су распоређени по категоријама као што су животни стил, писање, истраживање, програмирање и образовање, преноси портал Тех кранч.   

Продавница је доступна претплатницима премијум програма компаније Опен АИ као што су ChatGPT Плус, ChatGPT Ентерприсе или ChatGPT Теам.   

Корисници који немају програмерске вјештине могу да развијају властите АИ четботове уз помоћ алата ГПТ Builder, тако да и лаици могу да направе сопствене иновативне апликације.    

Да би четбот био постављен у ГПТс продавници, потребно је да прође кроз процес верификације и прегледа који спроводи ОпенАИ.   

Програмери за сада не могу да наплаћују коришћење својих четботова, али ОпенАИ планира да у првом кварталу уведе програм монетизације који ће им омогућити да добијају накнаду за свој рад.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Пао Фејсбук!
Пао Фејсбук!
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана