Компанија Мета представила нови модел вјештачке интелигенције Лама 3.1

Танјуг
Компанија Мета представила нови модел вјештачке интелигенције Лама 3.1

МЕНЛО ПАРК - Матична компанија друштвене мреже Фејсбук, Мета Платформс Инц. представила је данас нови моћни модел са вјештачком интелигенцијом Лама 3.1 за рад четботова.

Извршни директор компаније Марк Закерберг назвао је нови АИ модел „најсавременијим“ и рекао да ће се такмичити са сличним понудама конкурената као што су OpenAI i Google Alphabet Inc.

„Мислим да ће најважнији производ за АИ асистента бити колико је паметан. Ллама модели које креирамо су једни од најнапреднијих на свету“, рекао је Закерберг и додао да Мета већ ради на Лами 4.

Компанија је саопштила да Лама 3.1 представља велику надоградњу у односу на Лама 3, која је објављена још у априлу, преноси Блумберг.

За нови модел, који се првенствено користи за покретање четботова и у Мети и од стране спољних програмера, каже се да има широк спектар нових могућности, укључујући побољшано размишљање које помаже у рјешавању сложених математичких проблема или тренутном резимирању цијеле књиге.

Лама 3.1 такође има генеративне АИ функције које могу да креирају слике на захтјев са текстуалним упитима.

Функција под називом „Замисли себе“ омогућава корисницима да учитају слику свог лица, која се затим може користити за креирање слика у различитим сценаријима.

Мета користи Ллама моделе за напајање свог АИ четбота, названог Мета АИ, који ради унутар њених апликација, укључујући Инстаграм и ВацАп, а такође и као посебан веб производ.

Закерберг је рекао да Мета има „стотине милиона“ корисника за свој четбот и додао да очекује да ће до краја године бити најкоришћенији четбот на свијету.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана