Компанија ОпенАИ изгубила три кључна лидера

Блиц
Компанија ОпенАИ изгубила три кључна лидера

Три лидера у ОпенАИ су управо напустила компанију, према извјештају "The Information", који цитира особу која је упозната са тим.

Предсједник ОпенАИ Грег Брокман узео је продужено одсуство, док је потпредсједник компаније за потрошачке производе Петер Денг напустио компанију, према наводима. Други суоснивач, Џон Шулман, напустио је ОпенАИ да би се придружио ривалској АИ фирми "Antrhopic".

Брокман је у изјави на платформи Икс рекао да узима годишњи одмор до краја године.

– Први пут да се опустимо од суоснивања ОпенАИ-а пре 9 година. Мисија је далеко од завршене; још увијек имамо сигуран АГИ за изградњу – написао је он.

Шулман је такође потврдио свој одлазак.

– Донио сам тешку одлуку да напустим ОпенАИ. Овај избор произилази из моје жеље да продубим фокус на усклађивање вјештачке интелигенције и да започнем ново поглавље своје каријере гдје могу да се вратим практичном техничком раду – рекао је Шулман у изјава о Кс. “Одлучио сам да слиједим овај циљ у Антропику.”

На Иксу, извршни директор ОпенАИ и серијски предузетник Сем Алтман одговорио је на Шулманов одлазак.

– Хвала вам за све што сте учинили за ОпенАИ”, написао је. „Изузетно ћете нам недостајати и учинићемо да будете поносни на ово мјесто.

ОпенАИ, Антхропиц, Броцкман, Денг и Сцхулман нису одмах одговорили на захтјеве за коментаре, послате ван стандардног радног времена.

Портпарол ОпенАИ рекао је за "TechCrunch" да је Шулманов рад „успоставио јаку основу“ за ОпенАИ и индустрију.

– Захвални смо на Џоновом доприносу као оснивачу тима ОпенАИ и његовим преданим напорима у унапређењу истраживања поравнања – рекао је портпарол.

Одсуство и два изласка прате низ врхунских одлазака у произвођачу ЧетГПТ ове године. "TechCrunch" је извијестио да су од 11 оснивача ОпенАИ-а само три још увијек у компанији.

Жан Лејк, који је ко-предводио ОпенАИ-ову групу за суперусклађивање – тим који се фокусира на усклађивање својих АИ система са људским интересима – напустио је компанију у Антхропиц у мају.

Лејк је најавио свој одлазак неколико сати након што је Иља Сутскевер, суоснивач ОпенАИ, главни научник и други лидер суперпостројења, рекао да одлази.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана