Коме више треба PC?

Танјуг
Коме више треба PC?

Тржиште персоналних рачунара (PC) ове године забиљежиће пад продаје од 9,7 одсто, показао је посљедњи извјештај компаније IDC.

Негативан тренд у продаји PC ће се наставити, а пад ће бити знатнији него што је раније предвиђено, преноси портал bug.hr.

Почетком године иста истраживачка кућа процијенила је да ће 2013. гоидине тржиште PC-а пасти за 1,3 одсто, да би у мају, у ревидираној прогнози, предвидели годишњи пад од 7,8 одсто.

Овај пут њихова прогноза се још више погоршала и зауставила на паду продаје од чак 9,7 одсто у односу на 2012. Кривце за овакав пад у IDC-у виде у све већој продаји таблета, које они не укључују у тржиште PC, и паметних телефона.

У истом извјештају се наводи да таблети вјероватно неће остварити раније предвиђену продају од 229,3 милиона комада, већ да би требало да се зауставе на 227,4 милиона.

Као разлог овог смањења наводи се очекивање да би потрошачи могли, умјесто у таблете, да инвестирају у паметне телефоне с великим екранима или носиве уређаје као што су паметни сатови.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана