Коме треба ауто чија поправка кошта 700.000 евра?

Агенције
Коме треба ауто чија поправка кошта 700.000 евра?

Са почетном цијеном од преко милион евра, Bugatti Veyron спада међу најскупље аутомобиле на тржишту, али се понеки примјерак може набавити и знатно јефтиније.

Veyron који је оштећен у једном удесу могуће је купити на интернет аукцији за мање од 200.000 евра, а процjењује се да ће потенцијални купац морати да издвоји око 700 хиљада евра да би аутомобил поново оспособио за вожњу.

Бивши власник овог Veyronа доживио је у априлу саобраћајну несрећу у Аустрији када је на влажном путу изгубио контролу над возилом, пробио заштитну ограду и слетио низ стрмину дугу 40 метара.

Возач је прошао само са лакшим повредама, али Veyron није био те среће, па је осигуравајућа кућа проценила да је аутомобил у удесу претрпео тоталну штету и исплатила власнику одштету.

У покушају да извуче дио новца, швајцарски осигуравач понудио је возило на продају путем интернет аукције, гдје је на надметању достигнута цијена од 190 хиљада евра.

Осигуравајућа кућа навела је у огласу да је Veyron произведен 2008, да је прешао 32.000 км и да је његова каталошка цијена 1,4 милиона евра. Ријеч је о верзији са мотором од 1001 кс.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана