Kолико времена дjеца смеју да проводе на интернету?

новости.рс
Kолико времена дjеца смеју да проводе на интернету?

Родитељи треба да имају на уму да су два часа дневно довољна за посјете друштвеним мрежама, играње игрица, али и за школске обавезе. Не дајте тинејџерима да "сурфују" увече.

Већина родитеља не зна како њихова дјеца проводе вријеме на интернету, па стручњаци препоручују да за компјутером буду највише два сата дневно. Истраживања показују да тинејџери просјечно у "виртуелном свијету" проведу 5,6 часова дневно, дугорочно то може да остави велике посљедице на здравље и психу.

Опасности на интернету су непрегледне, па дјеца могу да постану мета педофила, жртве обмане и искришћена на различите начине, а превише гледања у екран квари вид, криви леђа и изазива несаницу.

Два часа дневно довољна су за посјете друштвеним мрежама, играње игрица, али и за школске обавезе. Тинејџери најчешће "сурфују" по интернету пред спавање, што је главни разлог што не спавају довољно, а повезано је са депресијом, психичким проблемима и гојазношћу. Дјеца данас више времена проводе на интернету него у школи, а компјутери, паметни телефони, таблети и слични уређаји могу да буду препрека за добру социјализацију и одузимају превише времена и енергије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана