Колико користите Google сервисе, можете постати реклама

Aгенције
Колико користите Google сервисе, можете постати реклама

Google је апдејтовао своје „Услове коришћења", који на снагу ступају 11. новембра, и дају компанији право да продаје имена профила, фотографије и коментаре одраслих корисника за рекламе и рецензије.

Нови сервис Googleа, назван „заједничка подршка" функционише тако што – уколико оцијените производ на Google Playу или дате том производу +1 (Googleов еквивалент лајка на Facebookу), те акције могу бити приказане пријатељима корисника и његовим везама.

Укоилко је неко дао +1 омиљеној продавници, неко од његових пријатеља може видjети рекламу у којој стоји да се производ свиђа том кориснику.

Идеја јесте да ће пријатељи и контакти жељети да сазнају више о нечему уколико виде да се то свиђа неком од њихових пријатеља.

Ово је слично путу на ком се Facebook тренутно налази са малом разликом –све рекламе на Facebookу остају унутар социјалне мреже док се Google рекламе могу наћи унутар бројих сервиса као што су YouTube, Maps, Play и најважнији, Search.

У посту који је Google оставио на интернету стоји да ће ове рекламе моћи да виде само особе са којима сте се сложили да желите да дијелите садржај и да корисници и даље имају контролу над оним шта желе да дијеле.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана