Који смартфони имају најбољу, а који најгору батерију?

Daily Mail
Који смартфони имају најбољу, а који најгору батерију?

Appleов iPhone 5S можда је добио велики број комплимената на рачун брзине рада базираних на бројним тестовима, али чини се да се то одражава и на батерију.

Истраживање које је спровео Which? магазин упоређивало је трајање батерије 8 премијум смартфона на тржишту укључујући ту и моделе које праве Apple, Samsung, HTC, Nokia и BlackBerry. Тестови су се бавили временом проведеним у разговорима и сурфовању интернетом.

Samsungов Galaxy S4 нашао се на првом мjесту у обе категорије, док је Appleов iPhone 5S заузео четврто мjесто када су позиви у питању и седмо мjесто приликом сурфовања интернетом.

Appleов iPhone 5C остварио је још горе резултате, па се тако нашао на седмом и осмом мjесту.

Други уређаји који су тестирани били су: HTC One и HTC One Mini, Samsung Galaxy S4 mini, BlackBerry Z10 и Nokia Lumia 1020.

HTC One дошао је на друго мjесто када су позиви у питању и четврто када је оцjењивано трајање батерије приликом сурфовања интернетом.

Samsungов Galaxy S4 Mini био је трећи у категорији телефонирања и други рпиликом сурфовања интернетом.

Сваки телефон тестиран је на идентичној мрежи и истом мjесту.

Ово је значило да је сигнал при тестирању сваког телефона био идентичан пошто лошији сигнал може утицати на трајање батерије јер телефон мора да ради напорније како би дошао до пријема.

Освjетљење екрана било је исто на свим телефонима и није било подешено на „максимално" како не би били кажњени смартфони са свjетлијим екранима, а све батерије биле су напуњене до максимума и потом потпуно испражњене.

„Наше истраживање показало је да батерија на новом iPhoneу траје дуже него на старим моделима али није у стању да надмаши најбоље Андроид уређаје", изјавио је главни истраживач магазина Џон Бероу.

iPhone је 5C успио да оствари 564 минута времена за разговор и 252 минута сурфовања, док је батерија iPhoneа 5S издржала 651 минута разговора и 298 минута сурфовања интернетом.

Батерија Galaxyја S4 у себи је имала 1.051 минут разговора и 405 минута сурфовања интернетом.

Mini верзија уређаја издржала је 746 минута разговора и 394 минута сурфовања вебом.

HTC One је успио да оствари 771 минут разговора и 339 минута сурфовања, док је мини верзија на ова два теста издржала 592 и 385 минута.

BlackBerry Z10 корисницима пружа 600 минута разговора и 335 минута сурфовања док батерија модела Nokia Lumia 1020 може да издржи 460 минута разговора и 306 минута сурфовања интернетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана