Ко ће купити BlackBerry: Google, Cisco, SAP?

Aгенције
Ко ће купити BlackBerry: Google, Cisco, SAP?

Канадска компанија BlackBerry, која је тренутно у блокади због проблема у одjељењу за производњу смартфона, покренула је преговоре са компанијама Cisco Systems, Google и SAP око продаје дијела или свог цјелокупног пословања, саопштило је неколико извора упознатих са ситуацијом.

Такав споразум представљао би алтернативу прелиминарном споразуму који је прије недјељу дана постигнут са групацијом Fairfax Financial Holdings, а која би требало да преузме BlackBerry за око 4,7 милијарди долара, преноси Ројтерс.

BlackBerry је затражио од потенцијалних стратешких купаца да наредне седмице изразе прелиминарно интересовање. Међу компанијама које се помињу као потенцијални купци су и Интел, азијске компаније LG и Самсунг.

И даље је, међутим, нејасно које ће то компаније спремити понуде, ако их уопште буде и било.

Компаније Google, Cisco, LG и SAP нису желеле да коментаришу овакве тврдње, а потенацијални понуђачи са опрезом гледају на ову куповину. То ни мало не чуди с обзиром на то колика неизвесност влада око Блекберија, који је прошлог мjесеца пријавио квартални нето губитак од скоро милијарду долара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана