Кит Кат наводно доноси велика унапређења за слабије уређаје

Aгенције
Кит Кат наводно доноси велика унапређења за слабије уређаје

Таман када смо помислили да смо спремни за наредно Googleово представљање мобилног оперативног система, појавиле су се неке нове информације захваљујући Амиру Ефратију, човjеку који редовно прије времена износи информације у вези са Google најавама.

Ефрати је наводно имао увид у нека повјерљива документа која наглашавају шта ће се све наћи у новом, великом, Googleовом мобилном оперативном систему.

Андроид Кит Кат требало би да се ухвати у коштац са проблемима незгодне дефрагментације, и дизајниран је да ради и на уређајима слабијих спецификација.

Нови Андроид ОС „оптимизује коришћење меморије у сваком важном сегменту" и посједоваће алате за прављење апликација које ће користити мање меморије, посебно када су у питању уређаји са слабим спецификацијама и меморијом од 512MB.

Друга велика компонента новог оперативног система требало би да нас припреми на носиву технологију на којој Google увелико ради. Нова верзија Андроида наводно би требало да подржи три нова сензора како би се још боље интегрисала са носивом тенхологијом као што су паметни сатови и Google наочари.

Google и даље напорно ради како би додатно промовисао NFC и такође је интерно радио на побољшању вjештина смартфона када је контрола ТВ и других уређаја у питању.

Bluetooth би исто тако требало да доживи нека побољшања.

Са апдејтом ће такође доћи и неке уштеде батерије које ће се тицати сензора и WuFi-ја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана