Кинески модел вјештачке интелигенције има више од 100 милиона корисника

Tanjug
Foto: FB

ПЕКИНГ - Кинески модел вјештачке интелигенције Ерни бот (ЕРНИЕ Бот) технолошког гиганта Баиду има више од 100 милиона корисника, изјавио је данас представник ове компаније.

Фирма Баиду је 16. марта представила свој генеративни модел вјештачке интелигенције (АИ) ЕРНИЕ Бот, а на сајту кинеске фирме се наводи да он може да пружи тачне, логичне и јасне одговоре који се приближавају одговорима које би дало људско биће, преноси Ројтерс.
    
Суоснивач, предсједник и извршни директор фирме Баиду Робин Ли је тада приказао свеобухватне способности ЕРНИЕ Бота у пет области - књижевном стваралаштву, пословном писању, математичком рачунању, разумијевању кинеског језика и производњи одговора који подразумијевају различите модалитете као што су слика, текст и звук. 
    
ЕРНИЕ је акроним израза "Enhanced Representation through Knowledge Integration", односно "Побољшано представљање кроз интеграцију знања".
    
Компанија Баиду је у октобру представила ажурирану верзију овог четбота ЕРНИЕ 4.0 и том приликом саопштила да је он по капацитету меморије достигао ниво конкурентског америчког производа Чет Џи-Пи-Ти - 4(ChatGPT-4), пренијели су медији. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана