Kaspersky: Бесплатна апликација за заштиту телефона

Агенције
Kaspersky: Бесплатна апликација за заштиту телефона

Kaspersky Lab представио је нову бесплатну Андроид апликацију која омогућава корисницима да заштите мобилне телефоне и личне податке.

Phound! је ријеч која потиче из двије ријечи: Phone и Hound. Апликација је тако „пас трагач" који помаже да буду брзо пронађени изгубљени геџети и да подаци складиштени на њима буду заштићени од очију нападача.

Према истраживању корисника интернета, у току периода од годину дана један од двадесет испитаника у просjеку и четири одсто корисника у Европи изгубили су свој телефон или таблет због немарности или због крађе. У исто вријеме 36 одсто корисника је признало да њихов уређај садржи поверљиве податке који не би требало да дођу у погрешне руке, Kaspersky Phound! је развијен да спречи овакве алармантне ситуације.

Phound! нуди власницима геџета велику контролу на даљину над својим уређајима и подацима складиштеним на њима преко портала My Kaspersky. Ако корисници изгубе уређај или им га неко украде, могу брзо да га блокирају да би избjегли неовлашћено приступање, а могу и да користе GPS, GSM или Wi Fi мрежу да пронађу уређај на мапи. Да би још више била олакшана потрага за уређајем, корисници такође могу да праве слике са предњом камером уређаја или да поставе поруку која би се појавила на екрану уређаја.

Ако корисници загубе телефон или таблет код куће или у канцеларији, ови уређаји могу бити пронађени уз помоћ аларма - уређај ће да произведе гласан звук и наставиће са оглашавањем док корисник не укуца тајни код. Као посљедња могућност, кориснику се нуди опција да на даљину уз помоћ Phound! избрише све податке са уређаја или са СД диска, укључујући контакте, поруке, слике и слично, као и да покрене потпуни ресет на уређају, по потреби.

„Многи корисници складиште вредне податке на својим мобилним уређајима – контакт адресе пријатеља и колега, приватне поруке, приватне слике и многе друге ствари. То значи да мобилни телефони и таблети данас треба да имају исту заштиту као и сеф у банци. Међутим, насупрот сефовима, мобилни телефони су мали, носиви, и лако се изгубе. То је разлог зашто смо креирали решење за наше кориснике да бисмо спречили да њихов ’мобилни сеф’ дође у погрешне руке", рекао је Алексеј Чиков, виши менаџер производа компаније Kaspersky Lab.

Phound! је сада доступан на 8 различитих језика и може бити преузет из продавнице Google Play Store, званичне продавнице за апликације за Андроиде. Ова апликација допуњује Kaspersky Lab портфолио бесплатних мобилних производа за кућне кориснике, који обухвата Kaspersky Safe Browser за iOS и Windows Phone, Kaspersky QR Scan, Kaspersky Threat Scan, Kaspersky Internet Securuty за Андроид и Kaspersky Password Manager за iOS и Андроид.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана