Касперски открио шта дјеца највише претражују на интернету

GS
Foto: X.com

БЕОГРАД - Компанија Касперски објавила је данас свој годишњи извјештај о популарним д‌јечијим интересовањима на интернету и, када је ријеч о апликацијама, испоставило се да д‌јеца највише користе Јутјуб са чак 28 одсто укупног времена проведеног за екраном, саопштила је компанија.

Како се наводи, слиједе ТикТок са 14,7 одсто и Воцап (WhatsApp) и 14,6 одсто, док се Инстаграм нашао на четвртом мјесту са 9 одсто уд‌јела.

Поменута компанија напомиње да је то иустраживање урадила како би помогла родитељима да боље упознају навике својих малишана док су на интернету и понудила им дигитална рјешења која им омогућују да д‌јецу заштите од потенцијалних негативних искустава, преноси Тан‌југ.

Најновија анализа темељи се на анонимним подацима, претраживачким упитима, најпопуларнијим Андроид и Виндоус апликацијама, које су добровољно доставили корисници алата Kaspersky Safe Кидс.

Ове године анализирани су подаци за мобилне (Андроид) и десктоп платформе (Windows).

Експерти из компаније Касперски су се потрудили да објасне најновије трендове из онлајн свијета како би помогли родитељима. Када је ријеч о блогерима, чији је садржај углавном посвећен гејмингу, доминирају претраге на Јутјуб платформи, а ова категорија се углавном састоји од стримера и оних који раде рецензије.

Најпопуларнији гејминг инфлуенсери у свијету су SSundee, Апхмау, KreekCraft.

На Јутјуб платформи у претходној години д‌јеца су највише претраживала мим "Гегагедигедагедаго", који је био веома популаран, посебно међу најмлађом популацијом.

Најтраженији музички жанрови међу д‌јецом били су Phonk и Nightcore, а најопопуларнији увјетниици Оливија Родриго и Тејлор Свифт.

Међу филмовима издваја се трећи наставак серије Рокдог, који прати даље авантуре Бодија, тибетанског мастифа, а посебно ишчекиван био је Кунг Фу Панда 4, објављен у марту 2024. године.

Најпопуларније игрице и даље су Фортните, Минецрафт, Brawl Старс, Roblox, Генсхин Импацт...

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана