Касперски и Мајкрософт удружили тимове за сајбер безбједност

Tanjug
Foto: Printscreen

БЕОГРАД-Компаније Касперски и Мајкрософт интегрисале су своје безбједносне тимове како би могле лакше да открију сајбер пријетње, ефикасније процјене и прате ситуацију, као и да одговоре на потенцијални инцидент.

Две компаније су се удружиле у пружању обавјештајних података корисницима сервиса "Мицрософт Сентинел".

Компаније Касперски и Мајкрософт интегрисале су "Касперски Трит Дата Фидс" са "Мајкрософт Сентинел", СИЕМ и СОАР клауд  рјешењем, како би корисницима пружиле практичан увид у податке за истраживање сајбер напада и реаговање.

Информације о претњама (ТИ) су основна компонента сваког модерног система сајбер безбједности, наводи компанија Касперски у саопштењу.

Приступ ТИ подацима компаније Касперски у оквиру сервиса "Мајкрософт Сентинел" пружа компанијама најновије увиде о потенцијалним пријетњама, попут имена пријетњи, времена у којем су се појавиле, геолокације одакле потичу, разрешених ИП адреса инфицираних wеб ресурса, мапирања података, популарности и других термина за претрагу.

Са овим подацима, безбједносни тимови или СОЦ аналитичари, могу убрзати почетне процјене и донијети благовремену одлуку о даљем дјеловању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана