Касне вам поруке на Виберу: Рјешење је веома једноставно

Mondo
Foto: GoogleApp

У посљедње вријеме неки корисници су се жалили да им се поруке на Виберу не чују, а некима не стижу док не уђу у апликацију, па тако пропуштају битне ствари или да одговоре било коме на вријеме.

Како пише портал "мондо", ово је проблем независан од платформе на којој се апликација Вибер користи и проблем је који муче и оне са Андроид и оне са iPhone или Huawai телефонима.

Уколико вам се Вибер звук обавјештења не чује приликом доласка поруке вријеме је да урадите сљедеће.
Отворите Сетингс, па уђите у мени Аплицатионс. Нађите Вибер и уђите у подешавања апликације. У опцијама тог менија потражите Нотифицатионс и наћи ћете се у новом менију, у оквиру ког ћете означити Аллоw Нотифицатионс, а искључити Схоw Силентлy. Могуће је да ће на вашем моделу бити и опције Рингтоне или Вибрате (Звоно и Вибрација).
Након тога требало би да добијате Вибер обавјештења уобичајено.

Напомена: Ово је рјешење примјењиво на неким уређајима, који имају посљедњих неколико Андроид ОС верзија. Могуће је да је произвођач вашег уређаја закључао неку од опција из овог рјешења, па би требало да потражите неко ново.

С друге стране, уколико вам поруке не стижу уопште док не уђете и сами у Вибер апликацију вријеме је да промијените подешавање система.
Новије верзије оперативног Андроид система имају опцију која због штедње батерије гаси позадинске процесе након закључавању екрана или након одређеног времена или чак на Wи-Фи мрежи, па промијените подешавања тако да Вибер остане увијек укључен на тим опцијама - мобилни подаци, Wи-Фи, кад је екран закључан или телефон у стању мировања.

Прво, покушајте да у самој Вибер апликацији активирате опцију да апликација увек ради на Wи-Фи мрежи. Идите у Још, па у Подешавања, а на крају и до Опште меније, гдје ћете пронаћи Wи-Фи - правила мировања опцију. Уђите ту и откачите први кружић тј. потврдите опцију Увијек повезан. На тај начин Вибер се неће успављивати током мировања телефона на Wи-Фи мрежи, без обзира на то да ли вам је уређају закључан екрана или не.

Напомена: Ова опција нон-стоп повезане апликације утиче на аутономију батерију, па водите рачуна о томе и искључите је у ситуацијама кад вам није потребна, рецимо кад одмарате или вам константне Вибер нотификације нису приоритетне.
Покушајте и да у систему телефона (путања и подешавања зависе од произвођача до произвођача), у менију Апс или Нотифицатионс омогућите сва Вибер обавјештења, као и да дозволите рад апликације у позадини тј. да јој рад буде дозвољен нон-стоп.
Ово се на неким телефонима налази можда и у оквиру Батерy менија, подмени Лаунц апс и сличним.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана