Како се отарасити Google+ налога?

tportal.hr
Како се отарасити Google+ налога?

Превише друштвених мрежа може да постане напорно. Али за разлику од неких других мрежа, Google+ нуди релативно једноставан и брз начин за брисање профила, а истовремено не морате да се одрекнете других Googleових услуга.

Facebook, Twitter. Пинтрест, Инстаграм и све остале друштвене мреже привукле су милионе корисника. Међутим након што почетни занос нестане, корисници долазе до закључка како је све теже пратити шта се догађа на различитим друштвеним мрежама.

Facebook и Twitter и даље су најпопуларнији, а Google+ све више заостаје.

Google је својом варијантом друштвене мреже покушао да се супротстави Facebookу, али му је од самог почетка нешто недостајало.

Корисници који су га користили у правилу се нису одрекли својих профила на другим друштвеним мрежама.

Међутим, корисници који желе да напусте Google+ не морају да се боје да ће тиме изгубити могућност коришћења Googleових услуга попут Gmailа.

TechHive пише како сам поступак и није толико компликован као што то корисници обично мисле.

Потребно је улоговати се у plus.googl.com са корисничким именом и лозинком за Google. У горњем десном углу кликните на своју профилну фотографију и из менија одаберите "Account".

Спустите се на дно странице и пронађите опцију "Account Managemnt ". Понудиће вам се две опције - "Dele profile and remove related Google+ features" и "Close account and delete all services and information associated with it".

Прва опција користи се за одлазак с мреже Google+, а другу одабирате ако желите у потпуности да обришете све своје рачуне на Googleу.

Одаберите "Delete profile" и одаберите желите ли да обришете садржај који сте објавили на мрежи Google+, али и да задржите свој профил или желите у потпуности да обришаете свој профил Google+.

Имајте на уму да ћете, ако обришете профил у потпуности, можда бити закинути за неке услуге које користе Google+.

Ако је то оно што желите да урадите, одаберите "Delete your entire Google profile", означите да свесно бришете свој профил и да схватате како више нећете моћи да га повратите ина крају кликните на "Remove selected services".

Цио процес може да потраје и неколико дана ако сте били веома активни на мрежи Google+, односно неколико секунди ако га нисте користили.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана