Како раде Гугл наочари?

Агенције
Како раде Гугл наочари?

Проналазак Гугл наочара се већ сматра почетком технолошке револуције, али до сада није било сасвим јасно како наочари из Гугла функционишу. Њемачки дизајнер Мартин Мисфелт је одлучио да разјасни недоумице поводом фунцкионисања овог технолошког ремек-дјела, преносе агенције.

Гугл наочари у себи садрже све кључне функције и одлике данашњих компјутера и смартфонова попут телефона, камере, интернет конекције и ГПС-а у лаганом кућишту идеалних димензија.

- Главна функција Гугл наочара се заснива на минијатурном пројектору који избацује слику у паметну призму која фокусира дату слику или информацију директно на мрежњачу ока корисника - објашњава Мисфелт.

У зависности од тога како носимо наочари, пројектована слика ће се појавити или у горњем десном углу нашег видног поља или пак у средини, а пошто је призма, али и пројекција на њој транспарентна, она неће сметати виду.

Гугл наочари ће се у продаји наћи крајем ове године, али ће у првом периоду бити ограничена на одабрану групу корисника, како би се истражиле предности и мане цијелог пројекта.

Очекује се цијена око 1.000 евра, након што постану доступне широј јавности.

На пројекту се и даље ради па Гугл тренутно прилагођава наочари људима који већ носе помагала за вид било које врсте.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана