Како остварити комплетну интернет заштиту

данас.рс,
Како остварити комплетну интернет заштиту

Просjечно домаћинство у свијету има чак пет електронских уређаја којима је потребна интернет заштита, показало је истраживање компаније B2B International.

Наиме, смарт телефони и таблети су постали нова стандардна алатка за претраживање, интеракцију и куповину на мрежи, али упркос својој популарности, многи корисници су и даље упорни у својој увjерености да су рjешења која омогућавају безбjедност на интернету углавном потребна за PC рачунаре. Сви они свакодневно су под налетом вируса, малвера и других онлајн претњи, што нам само додатно отежава да сачувамо своју безбjедност и приватност.

О обиму проблема говори податак да чак више од 50 одсто Андроид корисника и више од 60 одсто Mac корисника сматра да заштита није неопходна за њихове уређаје. Иако су уређаји који се користе за приступ интернету постали мањи, они се користе за приступ интернету исто као традиционални рачунари, и због тога су мете сајбер претњи. Mac рачунари, смарт телефони и таблети редовно постају мета сајбер криминалаца који прилагођавају своју тактику и циљеве када год примете нове прилике да украду новац.

Анализирајући ове податке кмпанија Kaspersky је направила Internet Security – multy device 2014 - рjешење којим корисници имају један активациони код за више уређаја и један датум почетка валидације производа, што олакшава руковање њиховим различитим уређајима. Антивирус и антифишинг технологије Kaspersky Internet Security – multi device блокирају злонамерне и фишинг линкове послате путем друштвених мрежа (Facebook, Twitter, итд), електронском поштом или на друге начине. Осим тога, они и обавjештавају о сумњивим линковима који се могу наћи у SMS порукама послатим на мобилне уређаје. Садржаји за одрасле такође припадају уобичајеним претњама са којима се суочавају корисници више уређаја.

Дjеца често користе уређаје својих родитеља да играју разне игре, сурфују по интернету, комуницирају на друштвеним мрежама или чак и покушају да купе неки софтвер, робу или услуге на мрежи, кредитним картицама својих родитеља. Зато родитељска контрола у Kaspersky Internet Security – multi device 2014 и за Windows и за Mac рачунаре омогућава родитељима да контролишу како њихова дjеца користе интернет - јер овом алатком могу да блокирају сајтове са нежељеним садржајем, ограниче вријеме које дијете може да проведе на интернету и спријече мале кориснике да открију личне податке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана