Како је Google украо децембар

CNN
Како је Google украо децембар

Googleу се изгледа жури да што прије заврши са 2012. годином. Тако су барем закључили злуради коментатори када је откривена грешка у апликацији у новој верзији Андроида гдје је изостављен децембар.

People апликација омогућава корисницима да забиљеже рођендане пријатеља и друге важне догађаје у календару. Међутим, неки корисници Андроида 4.2 (познатог и под именом Jelly Bean) су се пожалили да немају децембар у апликацији већ их послије новембра 2012. календар води на јануар 2013.

Децембар једноставно не постоји.

Наравно, реакција на интернету је била муњевита.

„Да ли је Google нови Гринч који је украо Божић?" питао се CNET. „Наравно, децембар може да буде стресан и скуп, али Google очигледно има апликацију за избjегавање тога".

„Нова верзија Андроида мисли да година има само 11 мjесеци", констатовао је Business Insider, док Еngadget сматра да ова рупа у Андроиду „чини рођендане пред крај године још неподношљивијим".

Google је објавио званично саопштење у коме обећава да ће убрзо поправити квар тако да „сви који имају рођендане и годишњице у децембру неће остати заборављени од стране својих пријатеља и породице".

Андроид 4.2 налази се на неколико уређаја, између осталих на Galaxy Nexus телефону и Nexus 7 таблету.

Овај „баг" није наудио апликацији за календар, гдjе је децембар жив и здрав. Изгледа да Google ипак није забринут причама о мајанској апокалипси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана