Како изгледа бити „безобразно богат?

Businessinsider
Како изгледа бити „безобразно богат?

Магазин Форбс је недавно објавио листу 400 најбогатијих особа у САД, а са свега тридесет година, Дастин Московиц је други најмлађи милијардер у овој земљи, одмах иза двадесетчетворогодишњег оснивача компаније "Snapchat" Евана Спигела.

Московиц, један од оснивача Фејсбука и извршни директор апликације Асана, има процјењено богатство од 8 милијарди долара судећи по Форбсу.

Изузетно мали делић људи би могао да се понада да ће једног дана открити како изгледа бити милијардер, а још мањи број њих би у банци могао да има десетоцифрену цифру до своје тридесете године.

Како изгледа бити „безобразно богат"?

Московиц је за „Business Insider" подјелио своја осјећања о богатству, томе да ли је новац терет и шта ће бити са њим наков његове смрти.

Овај пословни човјек тврди да је на богатство гледао као на ресурс којим ће промовисати друштвено добро а не као средство којим ће испунити своја интересовања.

„Веома ми је драг овај цитат комичара Луиса Ц.К.-а, и то је начин на који ја генерално посматрам свијет – Никада нисам гледао на новац као на ‘мој новац’. Увијек сам га посматрао као ‘новац’. То је само ресурс. Уколико се пуно новца нађе око мене, онда је потребно вратити га натраг у систем. Другим ријечима, ја се само бринем о њему. Тренутно се налази у мојим рукама, али он припада свијету. Нисам савршен у спровођењу овог става, али се напорно трудим да будем досљедан", тврди он.

„Међутим, јако је тешко вратити толики новац натраг свијету на начин који ће вас учинити самоувјереним. Због тога смо покренули ’Good Ventures’ и тесно сарађујемо са другим организацијама. Сваког дана учимо све више и убрзавамо наш темпо. Не очекујем да ћу имати много пара када умрем".

Московиц је касније објавио и овај додатак у вези са тим како се осjећа поводом реинвестирања новца у посао:

„Пар људи је коментарисало, или ми је послало поруку, како приватни послови такође могу да учине пуно тога доброг и да не би требало да се одрекнем свог новца. Желим да разјасним да се сто одсто слажем са тим гледиштем. Ја лично све вријеме радим на развоју Асане зато што се са тим слажем. Пред собом имам доста деценија да инвестирам капитал прије него што он нестане. Али не видим озбиљне аргументе који иду у7 прилог томе да поставим систем који ће наставити да инвестира овај капитал када умрем. Зато дајем прилику људима да они постану особе које ће се бринути о том новцу на дуге стазе. Они могу да га даље поклоне некоме или инвестирају".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана