Како Google планира да оживи Моторолу?

Huffington post
Како Google планира да оживи Моторолу?

Моторола се нада да ће њен јефтини смартфон Мото G обезбjедити варницу потребну да се поново покрене њен посао упркос томе што је Google и даље држи подаље од Кине, највећег тржишта смартфона на свијету.

Мото G, нови смартфон компаније, биће доступан по цијени од 179 долара без уговора за верзију са 8GB интерне меморије – што представља трећину цијене по којој Apple продаје iPhone 5C.

Нови смартфон намијењен је тржиштима у развоју као што су Бразил и Индија као и развијеним земљама чији становници желе смартфон по приступачној цијени. У питању је други велики производ који је Моторола представила од када ју је Google купио 2012. године.

Компанија је у трећем кварталу ове године пријавила оперативни губитак у износу од 248 милиона долара сада покушава да се поново пробије на сам врх тржишта смартфона којим доминирају Apple и Самсунг.

"На свијету постоји барем 500 милиона људи који желе да купе телефон са цијеном коју има Мото G", изјавио је извршни директор Мотороле Денис Вудсајд.

Мото G ће од сриједе бити доступан у Бразилу и појединим земљама Европе, а листа земаља би у наредним недјељама требало да буде додатно проширена.

Међутим, овај смартфон неће бити доступан у Кини, највећем тржишту смартфона на свијету.

С обзиром да Мото G посjедује Google search, Gmail и друге Googleове сервисе, уређај не може да се продаје у Кини услијед одређених регулаторних проблема.

Google је преселио свој енџин за претрагу у Хонг Конг 2010. године како би корисницима могао да понуди нецензурисане резултате претраге.

Произвођачи који нуде своје Андроид смартфоне у Кини углавном замјењују Googleове сервисе алтернативним софтвером.

Мото G нема импресивне перформансе које се могу наћи код модела iPhone 5C који кошта 549 долара или Galaxyja S4, који се продаје по сличној цијени од 600 долара. Али 4.5-инчни екран и 1.2GHz Qualciom Snapdragon процесор знатно су изнад компоненти које се користе у јефтиним смартфонима који у себи врло често садрже застаријелу технологију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана