Како да себи олакшате рад на Windows 8.1

Tportal.hr
Како да себи олакшате рад на Windows 8.1

Ако вам сметају неке ситнице везане за Windows 8.1, можда можете да их заобиђете.

CNet открива да је екран везан за приступ рачунару (Sing-in-Screen) могуће премостити - уколико је корисник сигуран да његовој машини неће приступати неке друге особе.

Довољно је да одете у Старт мени и укуцате нетплњиз како бисте пронашли поставке везане за корисничке налоге. Након отварања, треба да одаберете налог на ком желите да уклоните могућност приступа корисничким именом и лозинком и да уклоните ознаку са „Users must enter a user name and password to use this computer“.

Подизање система директно на десктоп можда и није нека новост, с обзиром на то да је то већ неко вријеме дио надоградње Windows 8 оперативног система. Довољно је да кликнете десним кликом на таскбар и одаберете Properties. Након тога треба да дођете до таба Navigation и одаберете 'When I sign in or close all apps on a screen, go to the desktop instead of Start“..

Треба имати на уму да ће задато подизање система на новим Windows таблетима бити аутоматски постављено на „Метро" интерфејс, а на новим рачунарима ће то бити десктоп.

Стари старт мени, барем онај који је познат из претходних генерација овог оперативног система није могуће вратити. Microsoft је најавио повратак надограђеног Старт менија, много сличнијег старом, али у међувремену, можете испробати и нека рjешења која су направили други.

Старт екран је могуће измjенити у великој мjери, а то не само у виду повећања и смањења плочица. Можете их организовати у различите групе, а могуће је и да их потпуно прескочите и затражите приказ десктоп апликација и оних које најчешће користите.

Кораци су слични као код описа подизања система на десктоп, осим што у Navigation табу сада треба да означите „Show the Apps view automatically (...)“ uz „List desktop apps first (...)“.
У случају да вам сметају „hot corners " који служе за активацију додатних могућности или тзв. „Charms bar", у истом Navigation табу треба да уклоните ознаку с углова које не планирате да користите. На сличан начин се у Старт екрану може ставити и приказ уобичајене позадинске слике десктопа, како би прелаз био „безболнији" за очи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана