Јутјуб тихо тестира приказивање пет реклама, умјесто двије: Нема прескакања

ГС/Агенције
Foto: Илустрација

Јутјуб је тихо имплементирао нови формат реклама почевши од септембра 2022.

Корисници Јутјуба који нису претплаćени на Јутјуб Премиум сада ćе добијати до пет реклама које не могу да прескоче, прије него што видео уопште почне.

Вијест је избила када је неколико корисника Јутјуба почело да се жали на Твитеру и Редиту да су добијали пет реклама умјесто двије, прије него што су могли да погледају свој Јутјуб видео.

Ово је, очигледно, изазвало бијес међу корисницима једне од најпопуларнијих платформи на интернету.

У вези са тим, Јутјуб је издао званичан одговор на Твитеру у коме је признао ситуацију и навео да би се нови "феномен" од 5 реклама могао догађати корисницима Јутјуба којима излазе одређени формати реклама познати као " бампер огласи". Како је Јутјуб објаснио, ови огласи су кратки, обично трају око 6 секунди и не могу се прескочити.

Тренутна ситуација је таква да ове "бампер огласе" не добијају сви корисници платформе, тако да изгледа да Јутјуб тренутно тестира нови формат међу изабраном групом корисника. За сада, већина добија још увек само двије рекламе, прије него што њихов видео почне, али није познато да ли ће промјена од пет реклама ускоро бити уведена за све кориснике Јутјуб који нису претплаћени на Премиум.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана